Ακτοπλοϊκά Βόλος – Αλόννησος

Για το δρομολόγιο Βόλος – Αλόννησος υπάρχουν ακτοπλοϊκά όλο τον χρόνο. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά και η διαδρομή διαρκεί περίπου, 3μιση-5 ώρες.

Το εύρος της τιμής κυμαίνεται από 42-55 ευρώ/άτομο. Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το ταξίδι Βόλος – Αλόννησος.

Θα μιλήσουμε για τη συχνότητα των δρομολογίων, το κόστος, τις υπάρχουσες εκπτώσεις και κάποια tips για το ταξίδι σας. Κλείστε τα εισιτήριά σας τώρα μέσα από το greektrip.gr.

Δρομολόγια Πλοίων

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που εκτελούν αυτό το δρομολόγιο είναι η Aegean Flying Dolphins και η Seajets . Κατά τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν δύο δρομολόγια την ημέρα, που τα εκτελούν οι 2 πρώτες εταιρείες που αναφέραμε. 

Το πρώτο δρομολόγιο εκτελείται στις 7.30 το πρωί από την Seajets. Στις 14.00 φεύγει το πλοίο της Aegean Flying Doplhins. Κατά τους καλοκαιρινούς προστίθενται επιπλέον δρομολόγια. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αυτές οι πληροφορίες ισχύουν τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, αλλά μπορούν να αλλάξουν. 

Δείτε όλα τα δρομολόγια πλοιων.

Κόστος Ακτοπλοϊκών

Το κόστος για τα ακτοπλοϊκά Βόλος – Αλόννησος είναι από 42 μέχρι 55 ευρώ. Ωστόσο η τελική τιμή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επιλογή θέσης που θα κάνετε, αν θα μεταφέρετε όχημα κι εάν δικαιούστε κάποια έκπτωση.

Εκπτώσεις

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες παρέχουν έως και 50% έκπτωση σε συγκεκριμένες ομάδες. Συγκεκριμένα έκπτωση δικαιούνται όσοι κλείνουν:

  • Φοιτητικό εισιτήριο
  • Παιδικό εισιτήριο(6-10 ετών)
  • Βρεφικό εισιτήριο(0-5 ετών)
  • Εισιτήριο πολυτέκνων
  • Εισιτήριο ατόμων με αναπηρία και συνοδών τους 
  • Εισιτήριο συνταξιούχων Ν.Α.Τ

 

Για να ισχύσει η έκπτωση, κατά την είσοδό σας στο πλοίο, μπορεί να σας ζητήθεί η επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Πληροφορίες δρομολογίου

Το δρομολόγιο Βόλος – Αλόννησος διαρκεί περίπου 5 ώρες με ένα συμβατικό πλοίο. Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με ταχύπλοο, η διάρκεια ελαττώνεται περίπου στο μισό. 

Η απόσταση ανάμεσα στο λιμάνι του Βόλου και την Αλόννησο είναι 83 χιλιόμετρα (45 ναυτικά μίλια).

Χρήσιμες πληροφορίες

Ας δούμε τώρα ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες όπως από που φεύγει το πλοίο, εάν μπορείτε να μεταφέρετε αμάξι, να κλείσετε καμπίνα ή να βγάλετε φοιτητικό εισιτήριο. 

Από που φεύγει το πλοίο;

Τα περισσότερα πλοία για Αλόννησο, και Σποράδες εν γένει, φεύγουν από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού του Βόλου. 

Το λιμάνι του Βόλου απέχει μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από τον σιδηροδρομικό σταθμό ή τον σταθμό λεωφορείων του Βόλου. 

Ο Βόλος συνδέεται με λεωφορείο με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα. Η διαδρομή Αθήνα – Βόλος είναι περίπου 4 ώρες. Το Θεσσαλονίκη – Βόλος είναι 2,5 ώρες, ενώ το Λάρισα – Βόλος είναι 45 λεπτά.

Μπορώ να μεταφέρω αυτοκίνητο;

Τα περισσότερα πλοία που εκτελούν αυτό το δρομολόγιο έχουν γκαράζ και επιτρέπουν τη μεταφορά οχημάτω εκτός του ιπτάμενου δελφινιού. 

Μπορώ να κλείσω καμπίνα;

Τα πλοία της γραμμής δεν έχουν καμπίνες μόνο κατάστρωμα-σαλόνι,αεροπορικού τύπου θέσεις και σαλόνι πρώτης θέσης.Τα ταχύπλοα συνήθως δεν έχουν καμπίνες, αλλά αριθμημένες θέσεις αεροπορικού τύπου. 

Μπορώ να βγάλω φοιτητικό εισητήριο;

Όλες οι εκπτώσεις που προαναφέραμε ισχύουν και για τα ακτοπλοϊκά Βόλος- Αλόννησος. Με την επίδειξη του φοιτητικού σας πάσου έχετε 50% έκπτωση στο εισητήριό σας.

Bonus Tips

Aν έχετε κλείσει ακτοπλοϊκά Βόλος – Αλόννησος και ταξιδεύετε το καλοκαίρι, καλό είναι να βρίσκεστε στο λιμάνι του Βόλου τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του δρομολογίου γιατί υπάρχει κίνηση και συνωστισμός. Το λιμάνι όμως βρίσκεται μόνο 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Βόλου. Επομένως μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στο κέντρο και να πάτε στο λιμάνι. 

Τι να κάνω στην Αλόννησο;

Η Αλόννησος είναι ένας προορισμός που παρέχει ηρεμία, χαλάρωση, όμορφες παραλίες, ιδιαίτερες διαδρομές και εξαιρετικό φαγητό. Δείτε εδώ αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες.

Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια Βόλος – Αλόννησος. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά και διαρκούν περίπου 3μιση-5 ώρες. Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 7.30 π.μ. και μπορείτε να ταξιδέψετε μεταφέροντας το όχημά σας. Για τα δρομολόγια ισχύουν όλες οι προβλεπώμενες εκπτώσεις με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Κλείστε τώρα ακτοπλοικά σας για Αλόννησο ή κάποιο απο τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων, από τον Βόλο, μέσω του greektrip.gr.