ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

cephalonia

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου αλλά και ένα πολύ όμορφο μέρος. Αν και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ως έναν οικογενειακό προορισμό με δεν είναι ποτέ πολυσύχναστες  λόγω του μεγάλου μεγέθους τους. Η πιο γνωστές «εξωτικές» παραλίες του νησιού  είναι εκείνη της Μύρτου, της Αντίσαμου, της Λουρδάς και της Σκάλα! Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι το νησί επιλέχθηκε το 2001 για τα γυρίσματα της ταινίας του Hollywood «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι». Εκτός από ασταμάτητο κολύμπι, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα γραφικά χωριά του νησιού, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα όμορφα μοναστήρια. Η κουζίνα της Ιονίας Νήσου, Κεφαλονιά, έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τους κατακτητές της. Ντόπια υλικά μαγειρεμένα με μεράκι και σύμφωνα με την παράδοση οδηγούν σε υπέροχες γαστρονομικές δημιουργίες , γεμάτες με διακριτικά αρώματα και μοναδικότητα. Ένα δείπνο στην Κεφαλονιά μπορεί να είναι μια πραγματική απόλαυση! Τα παραδοσιακά εστιατόρια προσφέρουν το καλύτερο της τοπικής γαστρονομίας με αυθεντικά πιάτα όπως αλιάδα, μπουργέτο, τσιγαριά και Μπουρμπουρέλια.

Το Φισκάρδο είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος αφού φιλοξενεί πολλά σκάφη αναψυχής κάθε καλοκαίρι. Άλλα ωραία χωριά για να επισκεφθείτε κατά τη διαμονή σας στην Κεφαλονιά είναι το Αργοστόλι, η Σάμη και η Άσσος.

Συμβουλή: Τα Ιόνια νησιά είναι ιδανικά για διακοπές με ιστιοπλοϊκό καθώς η περιοχή προσφέρει φιλική ανέμους και καλές θάλασσες όλο το καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Αεροπορικώς: Υπάρχουν καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, καθώς και πολλές πτήσεις charter που συνδέουν το νησί με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς είναι εύκολα προσβάσιμο από ιδιώτες που μπορεί και βρίσκονται στην περιοχή του Αργοστολίου.

Ακτοπλοϊκώς: Ταξιδεύοντας από την Αθήνα θα πρέπει να οδηγήσετε μέχρι την Πάτρα ή την Κυλλήνη και από εκεί με το πλοίο να περάσετε στην Κεφαλονιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4-6hrs.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Σπήλαιο Μελισσάνη: Η λίμνη στο σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται μόλις 3 χλμ από τη Σάμη, κοντά στο χωριό Καραβόμυλος. Ο επισκέπτης μπαίνει στο σπήλαιο από μια υπόγεια διαδρομή και μπορεί να επιβιβαστεί σε μια βάρκα για να περιηγηθείτε στο σπήλαιο. Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν βρει εκθέματα από τον 4ο και τον 3ο π.Χ. αιώνα.
  2. Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το χωριό Περατάτα, περίπου 7 χλμ από το Αργοστόλι. Χτίστηκε αρχικά από τους Βυζαντινούς, αλλά οι Βενετοί έδωσε την τελική του μορφή το 1504. Το Κάστρο είναι σχεδόν ερειπωμένο σήμερα από εισβολές και τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την Κεφαλλονιά το 1953.
  3. Η παραλία του Μύρτου: Ο Μύρτος είναι η πιο γνωστή και όμορφη παραλία της Κεφαλονιάς. Είναι πραγματικά μια μεγάλη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο, που περιβάλλεται από απότομους γκρεμούς. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα στα βόρεια του Αργοστολίου.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Οι Καταδύσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κεφαλονιά, λόγω των βράχων που καταλήγουν στις ακτές αλλά και τις ήσυχες θάλασσες. Σημαντικές περιοχές για κατάδυση είναι ο Ναός Σπήλαιο στο Φισκάρδο με δύο εισόδους, οι κατακόμβες με μέγιστο βάθος 21m, το Blue Canyon στη Λάσση, και το ναυάγιο του ιταλικού Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου του πλοίου Ardena το οποίο είναι κατάλληλο μόνο για προχωρημένους δύτες. Μαθήματα υπάρχουν για όλες τις ηλικίες!!!