ΙΟΣ

ios

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Ίος είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο νησί και ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς, όταν πρόκειται για την ψυχαγωγία. Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ και κλαμπ, διάσπαρτα κυρίως aroundt τη γραφική πόλη της Ίου.

Αν και είναι γνωστή κυρίως ως προορισμό τη νεολαία, η Ίος έχει πολλά εναλλακτικά μέρη. Οι επισκέπτες αγαπούν το παραδοσιακό ύφος της πόλης της Ίου και τις αμμώδεις παραλίες, τις αμέτρητες εκκλησίες και τα πολυάριθμα αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Οι διακοπές στην Ίο μπορεί να είναι ήσυχες ή έντονες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υπάρχουν μέρη στην Ίο, όπου οι οικογένειες με τα παιδιά μπορούν να περάσουν ξεκούραστες διακοπές και δίνει, επίσης, όπως η Μυλοπότα με τα beach bars και τα θαλάσσια σπορ που είναι φανταστική για τους νεαρούς.
Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Ίου, είναι το κέντρο των δραστηριοτήτων στο νησί με τα πολλά καταστήματα, ξενοδοχεία και μπαρ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Με πλοίο: Η Ίος συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα με υψηλής ταχύτητας και συμβατικά πλοία. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά προγραμματισμένα δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Το ταξίδι με τα ταχύπλοα σκάφη διαρκεί περίπου 4.5 ώρες και με το συμβατικό πλοίο διαρκεί έως 7-8 ώρες, ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις. Η Ίος συνδέεται επίσης με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων (Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Τήνο, Σύρο, Φολέγανδρο, κλπ).

Συμβουλή: Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου τα μπαρ της Χώρας γίνει πολύ κόσμο και συνιστάται μόνο για τους νέους.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Τάφος Ομήρου: Σύμφωνα με το μύθο, ο Όμηρος ενταφιάστηκε στην Ίο. Ο τάφος του λέγεται ότι είναι σε θέση Πλακωτό, στην κορυφή ενός λόφου. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα από εκεί ψηλά.
  2. Αρχαιολογικό Μουσείο της Ίου: Βρίσκεται στη Χώρα. Φιλοξενεί μια τεράστια συλλογή από εκθέματα πηγή στο νησί μεταξύ της 3ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι και τη Ρωμαϊκή εποχή. Το Μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τις Δευτέρες.
  3. Προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου: Σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα από τους πιο σημαντικούς προϊστορικούς οικισμούς.
  4. Παραλία Μυλοπότα : Μεγάλη αμμώδης παραλία, προσφέροντας πολλές εγκαταστάσεις τουρισμού και πολλά beach bars κατά μήκος της ακτής. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Ίου. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Χώρα.
  5. Παραλία Μαγγανάρι: Διαθέτει ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία της Ίου. Αυτή η παραλία είναι μακράν πιο ήσυχο από τις παραλίες κοντά στη Χώρα. Βρίσκεται σε 19 χιλιόμετρα από τη Χώρα.
  6. Παραλία της Αγίας Θεοδότης: Η παραλία πήρε το όνομά του από το μικρό εκκλησάκι του της Αγίας Θεοδότης που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από την ακτή. Αυτό είναι μια μεγάλη και αμμώδης σημείο, ιδανικό για χαλάρωση. Βρίσκεται μόλις 9 χλμ από τη Χώρα.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Ιδιωτικός ημέρα-κρουαζιέρα στην Σαντορίνη: Η Ίος βρίσκεται πολύ κοντά στη Σαντορίνη γι ‘αυτό είναι μια καλή ιδέα οι επισκέπτες να ναυλώσουν ένα γιοτ με κινητήρα και να κάνουν μια ιδιωτική κρουαζιέρα στην Σαντορίνη. Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μοναδική αύρα του Αιγαίου και φυσικά να χαλαρώσετε επί του σκάφους, να κολυμπήσετε στα νερά ανεξερεύνητο και να θαυμάσετε το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης στο σύνολο της ιδιωτικής ζωής!