Ακτοπλοϊκά για Σποράδες

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια και ακτοπλοϊκά εισητήρια για τις Σποράδες, που αποτελούν έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Τα νησιά αυτά είναι η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Αλόννησος και η Σκύρος και διακρίνονται για το πράσινο τοπίο, τα πλούσια πευκοδάση και τα καταγάλανα νερά. 

Οι Σποράδες είναι ένα σύμπλεγμα νησιών του Αιγαίου, και βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά της Μαγνησίας. Πήραν το όνομά τους από την γεωγραφική τους θέση καθώς βρίσκονταν διάσπαρτα στο Αιγαίο.

Δρομολόγια για Σποράδες

Υπάρχουν πολλά δρομολόγια για Σποράδες, τα οποία αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κύριο λιμάνι από το οποίο εξυπηρετούνται όλα τα νησιά εκτός της Σκύρου, είναι το λιμάνι του Βόλου. Από εκεί υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια όλο τον χρόνο από τις εταιρείες SEAJETS και AEGEAN FLYING DOLFINS.

Συνήθεις ώρες αναχώρησης είναι το πρωί στις 07:30 και στις 14:00 το μεσημέρι.

Τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται επιπλέον δρομολόγια και από το λιμάνι του Βόλου αλλά και τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Μαντουδίου.

Στο νησί της Σκύρου μπορεί να πάει κανείς μόνο από το λιμάνι της Κύμης (Ευβοίας). Εκτελούνται επίσης καθημερινά δρομολόγια με το πλοίο ACHILLEAS της εταιρείας SKYROS SHIPPING CO.

Ακτοπλοϊκά για Σποράδες

Αν θέλετε να κλείσετε ακτοπλοϊκά εισητήρια για Σποράδες, καλό θα είναι να κάνετε κράτηση πολύ καιρό πριν. Τα εν λόγω νησιά αποτελούν πολύ δημοφιλείς προορισμούς που κάθε χρόνο αποκτούν όλο και περισσότερους λάτρεις για αυτό είναι δύσκολο να βρείτε εισητήρια την τελευταία στιγμή.

Πριν κλείσετε τα ακτοπλοϊκά σας για Σποράδες, δοκιμάστε να βγάλετε εισιτήρια μετ΄επιστροφής με την ίδια εταιρεία για τυχόν εκπτώσεις. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα νησιά των Σποράδων μπορείτε να δείτε παρακάτω. Κάντε την κράτηση σας βλέποντας πραγματικές τιμές εύκολα και γρήγορα με το Greek Trip.

Ακτοπλοϊκά για τα νησιά των Σποράδων

Αλόννησος, Σποράδες

Αλόννησος (ALO)

0 reviews

Σκύρος, Σποράδες

Σκύρος (SKU)

0 reviews

Σκιάθος, Σποράδες

Σκιάθος (JSI)

0 reviews

Σκόπελος, Σποράδες

Σκόπελος (SKO)

0 reviews

Γλώσσα (Σκόπελος), Σποράδες

Γλώσσα (Σκόπελος) (GLO)

0 reviews

Ιστορικές Πληροφορίες

Οι Σποράδες παρουσιάζουν μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα τα νησιά ήταν κατοικήσιμα από την Παλαιολιθική Εποχή. Όλα τα νησιά άκμασαν οικονομικά όταν ήταν αποικία των Μινωιτών. Στην Κλασική Εποχή οι Σποράδες ήταν στο πλευρό της Αθήνας ενώ στα βυζαντινά χρόνια υπήρξαν τόποι εξορίας. Υπέκυψαν στην τουρκική κατοχή και απελευθερώθηκαν το 1830 με την Συνθήκη του Λονδίνου.

Θεωρείται ότι οι Σποράδες ήταν ενωμένες με τη Μαγνησία, όμως ένα τμήμα βυθίστηκε στη θάλασσα και τα ψηλότερα σημεία, που ξεχώριζαν στη θάλασσα, αποτελούν σήμερα τα συγκεκριμένα νησιά. Χαρακτηριστικό τους είναι τα καταπράσινα τοπία που περιβάλλονται από πυκνά πευκοδάση και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, πράγμα σπάνιο για τα νησιά του Αιγαίου.

Greece-sporades-1