Εισιτήρια από Πειραιά για Κώ

Piraeus to Kos

Η Κως είναι ένα ελληνικό νησί, στα Δωδεκάνησα , έξω από την ανατολική ακτή της Τουρκίας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων , μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Η επιφάνεια του νησιού είναι 295,3 τ.χλμ. με ακτογραμμή 112 χιλιομέτρων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Κως, όπου είναι και το κύριο λιμάνι του νησιού.

Είναι πλούσιο σε ιστορικά μνημεία νησί και παρουσιάζει αξιόλογο αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αποκαλείται επίσης και «νησί του Ιπποκράτη», του πατέρα της ιατρικής, επειδή εκεί γεννήθηκε ο Ιπποκράτης.

Στην Κω θα συναντήσετε ψηλόλιγνους φοίνικες, απέραντες αμμουδερές παραλίες και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές: αρχαιοελληνικά, ενετικά και οθωμανικά σε μια αρμονική συνύπαρξη.

Είναι ένα τουριστικό νησί με πολλές δυνατότητες σε θέματα διαμονής, φαγητού, σπορ, εκδρομών, ψυχαγωγίας. Το πλέον αξιοσημείωτο στοιχείο που χαρακτηρίζει το νησί είναι οι ατελείωτοι ποδηλατόδρομοι, γι’ αυτό και πολύ συχνά η Κως χαρακτηρίζεται ως το νησί του ποδηλάτου.

Πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, αθλητικές εγκαταστάσεις, θαλάσσια σπορ, πολιτιστικά φεστιβάλ και εικαστικά δρώμενα, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στην Κω.