Εισιτήρια από Καβάλα για Λέσβο (Μυτιλήνη)

Lesvos(Mytilene)

Η Λέσβος, το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια, έχει έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 459 χλμ. Βρίσκεται απέναντι από τις Τουρκικές ακτές. Έχει δύο κόλπους. Ο μεγαλύτερος είναι της Καλλονής και ο μικρότερος της Γέρας.

Πριν από εκατομμύρια χρόνια, η έκρηξη ενός ηφαιστείου ήταν η αιτία δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου, ενός από τα ομορφότερα φυσικά μνημεία της γεωλογικής της κληρονομιάς, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς όταν βρεθεί στο νησί.

Η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής, λοιπόν, διαμόρφωσε αρκετά τη γεωλογική δομή του νησιού. Η ανατολική πλευρά του κατακλύζεται από αλυκές, ποτάμια, καλαμιώνες, απέραντους ελαιώνες και δάση από πεύκα, ενώ η δυτική πλευρά θυμίζει «ξερονήσι».

Το Σεπτέμβριο του 2012 ολόκληρο το νησί της Λέσβου εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Οι παραλίες του νησιού θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανταποκρίνονται σε όλες τις προτιμήσεις, καθώς ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε παραλίες με βότσαλα, παραλίες με αμμουδιά, οργανωμένες  ή πιο απομακρυσμένες γι’ αυτούς που προτιμούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης.

Αν κάποιος επιλέξει να μείνει μόνο στη Μυτιλήνη, την πρωτεύουσά της( απ΄ όπου η άλλη κοινή ονομασία του νησιού), είναι σίγουρο ότι θα φύγει γεμάτος όμορφες εικόνες. Η Μυτιλήνη είναι μια πόλη ζωντανή, που συνδυάζει μοναδικά την κρυστάλλινη θάλασσα με τα καταπράσινα δάση. Την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις με τη σύγχρονη κοσμοπολίτικη ζωή. Τα μουσεία και τις περιηγήσεις με τη βραδινή διασκέδαση.

Αποτελεί από την αρχαιότητα έως και τα νεώτερα χρόνια γενέτειρα ενός μεγάλου αριθμού ποιητών, μουσικών, ιστορικών, φιλοσόφων, διαπρεπών στα χρόνια τους, ονομαστών εως και σήμερα,όπως ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος, ο νομπελίστας ποιητής Ελύτης και πολλοί άλλους.

Η Λέσβος θεωρείται πατρίδα του ούζου, λόγω της εκτεταμένης ενασχόλησης των κατοίκων με την ποτοποιία. Αρκετές γνωστές μάρκες ούζου προέρχονται απ’ το νησί. Επίσης το νησί φημίζεται για τις σαρδέλες Καλλονής (παπαλίνα), το ελαιόλαδο, αλλά και τα τυροκομικά προϊόντα.

Νέα Αναζήτηση

Επιλέξτε λιμάνι αναχώρησης και προορισμού

Είστε έτοιμοι για ταξίδι; Χρησιμοποιήστε τον χάρτη & συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία

 • 26
  /01
  2021
  29
  /01
  2021
 • 26
  /01
  2021

Έλεγχος διαθεσιμότητας

Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που μας έχετε δώσει

Το δρομολόγιο σας
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:
Επιλέξτε το δρομολόγιο αναχώρησης & επιστροφής που επιθυμείτε και
συνεχίστε στην επιλογή θέσης

Στοιχεία Κράτησης

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βασικά στοιχεία της κράτησής σας

Στοιχεία ταξιδιού
Συμπληρώστε τα στοιχεία επιβατών αναχώρησης & επιστροφής

Στοιχεία Κράτησης

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βασικά στοιχεία της κράτησής σας

Στοιχεία ταξιδιού
Στοιχεία επιβατών