ΣΥΜΗ

Σύμη

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Σύμη είναι ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων που απέχει 1 ώρα με το πλοίο από τη Ρόδο. Αυτό που την κάνει διαφορετική από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου είναι η γραφικότητά της, η αρχιτεκτονική των κτηρίων της & η χαλαρή διάθεση που αποπνέει σ όποιον την επισκεφτεί! Στην χώρα του νησιού είναι χτισμένα  χρωματιστά σπίτια με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Υπέροχα χωριά & παραλίες κοντά στην χώρα, είναι προσβάσιμα είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο. Ένα ενδιαφέρον σημείο στη Σύμη που αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείτε είναι το Μοναστήρι των Ταξιαρχών (προστάτες του νησιού) στο νότιο άκρο της, χτισμένο από ντόπιους! Κλείστε σήμερα online τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια στο www.greektrip.gr ή επικοινωνήστε με εκπρόσωπο του Sporades Shipping & ετοιμάστε βαλίτσες!

Στο φαγητό υπάρχει πλήθος επιλογών & γεύσεων, αλλά κυρίως μπορεί κανείς να απολαύσει φρέσκο ψάρι συνοδευόμενο από παραδοσιακές γεύσεις & ένα ποτήρι ούζο ή ρακή. Η βραδινή ζωή στο νησί είναι χαλαρή. Η Σύμη αποτελεί έναν προορισμό για όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον μοναδικό χαρακτήρα της & την αυθεντικότητά της. Στην χώρα/λιμάνι του νησιού μπορείτε να βρείτε μερικά μπαρ για να μη νιώσετε ότι βαριέστε, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα βρείτε καλοκαιρινά πάρτι!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ακτοπλοϊκώς: Στο νησί μπορείτε να φτάσετε με πλοίο από τον Πειραιά. Δείτε τα δρομολόγια πλοίων για την Σύμη & κλείστε online τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια στο www.greektrip.gr. Ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει κανείς στο νησί είναι αεροπορικώς μέχρι τη Ρόδο και από εκεί να χρησιμοποιήσετε τις τοπικά πλοία για Σύμη που κάνουν μόνο 1 ώρα.

Αεροπορικώς: Συχνές πτήσεις εσωτερικού αλλά και απευθείας πτήσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις του εξωτερικού πραγματοποιούνται προς το αεροδρόμιο της Ρόδου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Μοναστήρι του Πανορμίτη: Το μοναστήρι του Πανορμίτη είναι ανδρικό & αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο του νησιού. Η μονή αυτή είναι αφιερωμένη στον αρχάγγελο Μιχαήλ & γιορτάζει στις 8 Νοεμβρίου. Κάθε καλοκαίρι το επισκέπτονται πλήθος από τουρίστες.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σ αυτό το νησί οι τουρίστες λατρεύουν το ότι πολλές από τις παραλίες του νησιού είναι απομονωμένες & προσβάσιμες μόνο με υδρο-ταξί. Κάποιες είναι αμμώδης, κάποιες άλλες με βότσαλα και κάποιες άλλες σε βραχονησίδες κοντά στην Σύμη (Αγία Μαρίνα, Άγιος Αιμιλιανόες, Νίμος, Σέκλια) αλλά όλες έχουν κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Μερικές από αυτές είναι: Νως, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Νικόλαος, Νανού, Μαραθούντα, Φανερωμένη, Άγιος Βασίλειος, Νημποριό και Μαρόνη.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Επισκεφτείτε την γειτονική Χάλκη: Ενοικιάστε ένα ιδιωτικό σκάφος & επισκεφτείτε το νησί της Χάλκης. Πρόκειται για τον ιδανικό προορισμό μιας μονοήμερης εκδρομής στον οποίο μπορείτε να απολαύσετε περιπάτους & βουτιές σε απομονωμένες παραλίες. Η μόνη πόλη πάνω στο νησί είναι το Νημποριό, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι πάνω στο λιμάνι. Πάνω στην παραλία του Νημποριού μπορείτε να βρείτε καφετέριες, ταβέρνες ενώ ένα μικρό λεωφορείο του νησιού σας μεταφέρει αν το επιθυμείτε σε κοντινές παραλίες & κυρίως στον Ποταμο. Οι διακοπές στην Χάλκη αποτελεί μια όμορφη ιδέα για όλους όσους αναζητούν ένα ελληνικό νησί διαφορετικό από τα συνηθισμένα!

Συμβουλή: Τα νησιά των Δωδεκανήσων είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο & ενδείκνυται για μονοήμερες εκδρομές.