ΠΑΤΜΟΣ

patmos

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Πάτμος είναι παγκοσμίως γνωστή ως το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης εμπνεύστηκε και έγραψε την Αποκάλυψη, αυτό το μυστηριώδες βιβλίο του Χριστιανισμού. Στην πραγματικότητα, η Μονή του Αγίου Ιωάννη και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην Πάτμο. Χιλιάδες προσκυνητές έρχονται στην Πάτμο κάθε χρόνο για να επισκεφθούν τα δύο αυτά θρησκευτικά μνημεία που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με αυτό το νησί.

Η Πάτμος έχει γίνει ένας κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα, λόγω της αναμφισβήτητη ομορφιάς της, του πνευματικού χαρακτήρα της και της έντονης νυχτερινής της ζωής. Υπέροχα μπαρ βρίσκονται στην Χώρα, ενώ έντονη βραδινή ζωή μέχρι τα ξημερώματα μπορεί κανείς να βρει στην Σκάλα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Με αεροπλάνο: Η Πάτμος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικό πλοίο και  το ταξίδι διαρκεί 7 ώρες. Το νησί συνδέεται επίσης με τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων με Highspeed πλοία και το ταξίδι διαρκεί 1-1.5hr.

Αεροπορικώς: Η Πάτμος δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Τα πλησιέστερα αεροδρόμια είναι της Ρόδου, της Κω και της Σάμου. Τοπικά δρομολόγια highspeed συνδέουν την Πάτμο με τα προαναφερθέντα νησιά σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το ταξίδι διαρκεί 1-1.5hr.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Σπήλαιο της Αποκάλυψης: Πιστεύεται ότι εκεί ήταν το ιερό σπήλαιο, όπου ο Άγιος Ιωάννης άκουσε τη φωνή του Θεού και έγραψε την Αποκάλυψη. Στο σπήλαιο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το σταυρό χαραγμένο από τον Άγιο Ιωάννη, καθώς και τις τρεις μικρές ρωγμές στο βράχο, μέσω του οποίου ήρθε η φωνή του Θεού & συμβολίζουν την Αγία Τριάδα. Μια επίσκεψη στο Σπήλαιο είναι πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία!
  2. Μονή Αγίου Ιωάννη: Χτισμένο τον 11ο αιώνα, το μοναστήρι κυριαρχεί στον βράχο πάνω από το νησί και μοιάζει σαν ένα μεσαιωνικό κάστρο. Έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1999.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας στο μοναστήρι της Αποκάλυψης: Η τελετουργία, τα έθιμα, η τελετή του Αγίου νιπτήρα και η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου είναι μερικοί λόγοι για να περάσει κάποιος το Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης, σε ένα κλίμα κατάνυξης.